Min receptsamling
Här listas mina sparade recept över maträtter i kategorin Fläskkött. Välj en rätt genom att klicka på en bild eller en rubrik
Fläskkotlett Helstekt
Fläskkotlett är gott och enkelt att helsteka i ugnen. Servera förslagsvis med gräddsås, kokt potatis, blomkål och morot eller andra valfria tillbehör.
Five Spice Pork
Här har ni en rätt som går fort att tillaga och smakar som om du stått vid spisen länge. En perfekt vardagsrätt som jag tror går hem hos de flesta. Fläsket går lika bra att byta ut mot något annat, t ex tofu eller kyckling.
Fläskfilé kryddad med 4 pepparsorter
En god och ganska enkel variant av fläskfilé lagad i ugn och kryddad med fyra olika pepparsorter
Fläskgryta i pepparsås
En gryta gjord på fläskytterfile med lök och paprika som tillagas i en pepparsås
Fläskytterfilé
Fläskytterfilé passar till både festliga recept och till vardagsrecept. Den tar inte lång tid att tillaga i ugn jämfört med exempelvis en stek. Den blir också alltid saftig och fin.
Fläskytterfilé i grönpepparsås
Fläskfilé är alltid prisvärt. Kombinera med en god och krämig grönpepparsås och du får en delikat hösträtt.
Fläskytterfilé i sockerkaksform
Fläskytterfilén tillagas i en avlång sockerkaksform. Meningen är att köttet ska ligga och simma i såsen och på det sättet bli riktigt mört. En tvåliters sockerkaksform blir utmärkt

Fläskytterfilé med rösti och sås
En lyxig helg- eller festmåltid med helstekt fläskkött i ugn, rösti (potatiskaka) och en enkel sås som utgår från stekskyn.
Kasslergratäng
Hela middagen i en form! Smakrik och krämig gratäng som passar bra på buffébordet också, servera gärna med en grön sallad.
Ostgratinerad fläskotlett
Kotletter passar både till vardag och fest.
Här steks kotletterna gyllenbruna och får sedan puttra sig möra i curry-grädde
Skinkstek
Skinkstek i ugn känns som en sådan där rejäl husmoderlig rätt. Tricket för att det inte ska bli torrt är låg temperatur och lång tid i ugnen