Min receptsamling
Fläskfilé kryddad med 4 pepparsorter
Text saknas
Till 4 portioner behöver du:
• 600 gram fläskfile
• ½ tsk Salt
• 1 tsk Vitpeppar
• 1 tsk Rosepeppar
• 1 tsk Svartpeppar
• 1 tsk Grönpeppar

Sätt ugnen på 125 °C
Putsa fläskfilén.
Mortla de fyra pepparsorterna

Gnid in de mortlade pepparsorterna över hela filén. Salta ordentligt.
Bryn filén på hög värme i olja och smör.
Flytta över filén till en smord ugnsform när alla sidor har fått fin färg.
Stek i ugn, 125 °C tills innertemperaturen i den tjockaste delen av filén är 65°C. (30-40 minuter).
Ta ut filén och vira in den i aluminiumfolie och låt den vila i 10 minuter före servering.
Skär upp i fina skivor
Servera med (mandel)potatisgratäng och pepparsås med alla fyra pepparsorterna

Källa »