Min receptsamling
Fläskgryta i pepparsås
En gryta gjord på fläskytterfile med lök och paprika som tillagas i en pepparsås
Till 4 portioner behöver du:
• 3 dl ris
• 500 g fläskytterfilé
• 1 gul lök
• 1 röd paprika
• 1 msk grönpeppar
• 1 tsk rosépeppar
• 1 tsk svartpeppar
• 2 tsk olivolja
• 0.5 tsk salt
• 1 tsk torkad timjan
• 3 dl matlagningsgrädde
• 2 msk oxfond
Putsa köttet och tärna i 2 cm bitar.
Tärna lök och paprika i lika stora bitar.
Mortla pepparsorterna
Mortla pepparsorterna

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet tills det får färg, salta.
Tillsätt lök och paprika och stek några minuter till
Häll på grädde och fond och rör om
Koka upp och låt puttra 15-20 min. Helst under lock
Servera grytan med ris.