Min receptsamling
Fläskkotlett Helstekt
Helstekt kotlettrad är gott att smaksätta med färsk rosmarin men det går också bra med torkad rosmarin eller att utesluta det.
Till 4 personer behöver du:
• 1 hel fläskkotlett (800 gr)
• 3 vitlöksklyftor
• 1 tsk rosmarin
• 1 tsk salt
• 3 msk olivolja
• grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 175 °.
Skölj och rensa den hela fläskkotletten
Lägg fläskkotletten i en ugnsform och skär djupa snitt i kotletten.
Pressa vitlöken och blanda med kryddor och olja till en smet
Lägg smeten i snitten på kotletten och bred över resten.
Peppra lite överst och sätt i en köttermometer.
Ställ in i ugnen tills termometern visar 50°. (ca 20-30 min).
Höj då värmen till 200° och låt steka färdigt tills termometern visar ca 65-68°.
Tag ut och låt vila 5-10 minuter inlindad i folie innan du skär upp den i skivor och serverar