Min receptsamling
Kasslergratäng
En kasslergratäng går snabbt att laga och är hur smarrig som helst att äta!
• 375 g benfri kassler
• 0,7 kg potatis
• 0,5 morot
• 1 lök
• 1,5 vitlöksklyfta
• 0,5 Röd paprika
• 0,5 msk rapsolja
• 2,5 dl grädde
• 0,5 tsk Salt
• 0,5 krm Svartpeppar
• 1,5 dl riven cheddar

Sätt ugnen på 200°
Skala och skiva potatis och morot.
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Strimla kasslern.
Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna.
Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
Häll över grädden
Tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Strö sedan över osten och gratinera ytterligare ca 30 min.

Servera gärna med sallad.