Min receptsamling
Fläskytterfilé
Till 4 portioner behöver du:
• 600 g fläskytterfile Färsk
• 1 st klyftor vitlök
• 3 msk rapsolja
• 2 msk japansk soja
• 0.5 msk balsamvinäger
• 1 tsk honung Flytande
• 1 msk Rapsolja
• 1 msk Smör
Putsa fläskytterfilén fri från fett och senor.
Blanda ihop riven vitlök, olja, soja, balsamvinäger och honung i en skål och häll sedan marinaden i en plastpåse.
Lägg ner fläskfilén i marinaden och låt den marinera ett par timmar.
Sätt ugnen på 175 grader
Hetta upp olja och smör i en stekpanna.
Ta upp fläskytterfilén från marinaden och bryn den på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta runt om.
Lägg över fläskytterfilén i en ugnsfast form. Sätt i en termometer och ställ in i ugnen

Då innertemperaturen blivit 63
Ta ut fläskytterfilén och låt den vila ca 5 min.
Skär sedan upp den i tunna skivor och servera med stekt potatis, grönsaker och någon kall sås.