Min receptsamling
Skinkstek
Skinkstek i ugn känns som en sådan där rejäl husmoderlig rätt
Du behöver:
• 1,5 kilo skinkstek
• 0,5 dl havssalt
• 3 vitlöksklyftor
• 4 msk olivolja
-------------
• Potatis
• Morot
• Rödbetor

Sätt ugnen på 150 °C
Krossa vitlöksklyftorna
Klappa in saltet och de krossade vitlöksklyftorna på steken.

Lägg sedan skinksteken på ett galler
Skala potatis.
Dela potatisen, morötterna och rödbetorna i mindre bitar
Lägg rotsakerna på en långpanna och placera den under skinksteken på gallret, så att de goda köttsafterna från steken hamnar ovanpå.
Ringla slutligen olivolja över skinksteken och sätt in hela paketet i ugnen
Ugnsstek skinkan i ca 90-120 minuter minuter eller tills innertemperaturen nått 70 °C.
När steken är färdig – ta ut den och höj temperaturen till 200 °C.
Hyvla över lite smör och kör in den i ugnen igen och låt gå i tio minuter så att den får fin färg.
Låt sedan steken vila i aluminiumfolie tio minuter innan den skärs upp i tunna fina skivor

Servera steken med sallad, brunsås eller någon crème fraischebaserad dressing lite beroende vad du är sugen på!