Min receptsamling
Här listas mina sparade recept över maträtter i kategorin Såser. Välj en rätt genom att klicka på en bild eller en rubrik
Brunsås
Brunsås är en redd sås med buljong. Brunsås är gott till köttbullar, köttfärsbiffar, kåldolmar, kålpuddning och annan husmanskost som fläskkarré eller stekar
Crème Fraiche-sås (Bea)
Crème fraiche Bea är en kall lättlagad variant på Bearnaiesesås.
Gott som kall crème fraiche-sås till det mesta som Bearnaise passar till som grillat, kött, kyckling, grönsaker med mera.
Crème Fraiche-sås (curry/dragon)
Kyckling blir extra gott tillsammans med sås. Den här snabblagade curry/dragon-varianten är god till både stekt och grillad kyckling.

Grönpepparsås
En god sås med smak av grönpeppar - en variant på pepparsås. En god sås till biff, anka, kyckling, viltkött, fläskfilé mm.

Gurkraita
Gurkraita är en traditionell indisk yoghurtbaserad sås med smak av gurka, örter och kummin. Den milda och kalla såsen är ett perfekt tillbehör till kryddstarka rätter med uppgift att svalka gommen.
Hjortronvinsås
En väldigt god sås som jag gärna använder till rostbiff och andra liknande kötträtter
Min BBQ-sås
Min grillsås på detta recept har mycket sötma och krydda, så om du letar efter en klassisk hemlagad grillsås som är lätt att göra, prova denna.

Pepparsås med cognac
Väldigt god sås till fläskkött! Går även bra till oxfilé
Rosépepparsås
En god sås med smak av rosépeppar – en variant på pepparsås. En fantastiskt bra sås till allt fläskkött.
Sandefjordsås
Sandefjordsåsen härstammar från Norge och består av lika delar grädde, crème fraiche och smör som smaksätts med dill, gräslök och rom. Såsen passar perfekt till all typ av fisk och skaldjur