RosépepparsåsDenna rosépepparsås ger ett lyxigt och vackert intryck och är en riktigt god, krämig och smakfull sås.
Till 4 personer behöver du:
• 25 gram smör
• 0,5 st lök gul
• 0,5 msk rosepeppar
• 1 msk vetemjöl
• 12 dl vatten
• 1,5 dl grädde
• 0,5 st köttbuljongtärning
• 0,5 msk senap
• 0,5 tsk tomatpuré
• 0,25 tsk salt
• 25 gram smör
• 0,5 st lök gul
• 0,5 msk rosepeppar
• 1 msk vetemjöl
• 12 dl vatten
• 1,5 dl grädde
• 0,5 st köttbuljongtärning
• 0,5 msk senap
• 0,5 tsk tomatpuré
• 0,25 tsk salt
Finhacka en gul lök.
Krossa rosepepparen i en mortel.
Krossa rosepepparen i en mortel.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt löken och rosepepparen. Låt småputtra så löken mjuknar
Tillsätt vetemjöl och rör om.
Tillsätt vatten och grädde under omrörelse tills det kokar upp.
Låt sedan småputtra 5-10 minuter.
Tillsätt vatten och grädde under omrörelse tills det kokar upp.
Låt sedan småputtra 5-10 minuter.
Tillsätt under tiden det puttrar, buljongtärningen, senapen och tomatpureén. Rör om då och då.
Smaka av med salt och ev. svartpeppar.
Smaka av med salt och ev. svartpeppar.