Min receptsamling
Rosépepparsås
Denna rosépepparsås ger ett lyxigt och vackert intryck och är en riktigt god, krämig och smakfull sås.
Till 4 personer behöver du:
• 25 gram smör
• 0,5 st lök gul
• 0,5 msk rosepeppar
• 1 msk vetemjöl
• 12 dl vatten
• 1,5 dl grädde
• 0,5 st köttbuljongtärning
• 0,5 msk senap
• 0,5 tsk tomatpuré
• 0,25 tsk salt
Finhacka en gul lök.
Krossa rosepepparen i en mortel.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt löken och rosepepparen. Låt småputtra så löken mjuknar
Tillsätt vetemjöl och rör om.
Tillsätt vatten och grädde under omrörelse tills det kokar upp.
Låt sedan småputtra 5-10 minuter.
Tillsätt under tiden det puttrar, buljongtärningen, senapen och tomatpureén. Rör om då och då.
Smaka av med salt och ev. svartpeppar.
Såsen är nu klar att serveras till fläskfilé, fläskkarré eller andra fläskrätter

Källa »