Här listas mina sparade recept över maträtter i kategorin Färsrätter. Välj en rätt genom att klicka på en bild eller en rubrik
Färslimpa med baconKöttfärslimpa är en riktig husmansfavorit.
Gör den här varianten med knaperstekt bacon, paprika och ost. Servera köttfärslimpan med kokt potatis och gräddsås.
Gör den här varianten med knaperstekt bacon, paprika och ost. Servera köttfärslimpan med kokt potatis och gräddsås.
Indisk färsgrytaEn köttfärssås med potatis och som serveras med ris. Den kryddas med garam masala, spiskummin och ingefära, och är faktiskt väldigt god
Indiska köttbullarExotiska köttbullar med smak av garam masala. Gurkmeja ger såsen fin färg.
Järpar på ren och älgfärsJärpar är en typ av färsbiffar gjorda på köttfärs, liknande köttbullar och pannbiff, men vanligen med avlång form
Det är en vanlig maträtt i svenska skolor, ofta serverad med potatis, lingon och sås.
Det är en vanlig maträtt i svenska skolor, ofta serverad med potatis, lingon och sås.
KoftasKoftas är kryddiga indiska lammfärsbollar som tillagas i en mustig och krämig tomatsås smaksatt med kanelstång. Koftas går bra att förbereda dagen innan de ska ätas. Servera dem gärna med rispilaff.
LassangeLasagne är en ugnsgratinerad maträtt som i huvudsak består av pastaplattor varvade med bechamelsås, ost och köttfärssås.
Jag använder Tigliantelle i stället för pastaplattor och en ostsås i stället för bechamelsås och ost
Begreppet lasagne al forno används ibland och betyder “lasagne från/vid ugnen”.
Jag använder Tigliantelle i stället för pastaplattor och en ostsås i stället för bechamelsås och ost
Begreppet lasagne al forno används ibland och betyder “lasagne från/vid ugnen”.
TacopajGod tacopaj som är en köttfärspaj kryddad med egen kryddblandning och toppad med ett krämigt täcke. Enkel att tillaga med detta recept
WallenbergareEn Wallenbergare är en pannbiff där färsen består av finmalet kalvkött och kalvbräss. Övriga ingredienser är bland annat grädde, äggulor, salt, peppar och färskt ströbröd. Wallenbergaren ska stekas mycket lätt, vara ljus inuti och endast ljust brun på ytan. Wallenbergare serveras ofta med kokt potatis eller potatismos, lingonsylt och gröna ärtor.