Min receptsamling
Lassange
Recept på en lasagne gjord med Tigliantelle. Den är jättegod och enkel att göra med detta recept. Den har en god köttfärssås och ostsås som varvas med bandspaggetti.

Receptet gäller för 4 port
Koka pasta (tigliantelle) till 4 portioner enligt förpackningen. Sätt ugnen på 225°C

Till köttfärssåsen:
• 1st gul lök
• 1st Vitlöksklyfta
• 300g Köttfärs
• 1 msk Olja eller Margarin
• 1 burk (400g) Krossade tomater (Jag använder Italienska Motti / Polpa)
• 1 msk Tomatpure
• 1 st Buljongtärning
• ½ tsk Salt
• 1 krm Vit eller Svartpeppar
• 1 tsk Basilika eller Timjan
Skala och hacka både löken och vitlöksklyftan
Fräs lök och köttfärs i en stekpanna under omröring
Tillsätt krossade tomater, tomatpure, buljongtärning, salt och peppar.
Koka under lock på svag värme 15-20min
Tillsätt basillika eller timjan mot slutet av kokningen
Gör under tiden en ostsås av:
• 2 msk Margarin
• 4 msk Vetemjöl
• 6 dl Mjölk
• ½-1 tsk Salt
• Riven Muskotnöt
• 2 dl Riven Ost (Jag använder Herrgårdsost)
Smält margarinet och rör ner mjölet
Tillsätt mjölken i omgångar och koka upp under omröring.
Koka i 3-5 min
Rör sedan ner osten och smaksätt med salt och riven muskot
Smörj en ugnsfast form och varva bandspaggetti med ostsås överst och underst samt köttfärssås mellan
Strö över 1 dl riven ost och gratinera i ugnen på 225°C i 15-20 min