Min receptsamling
Tacopaj
Lyxig och smaskig paj som är perfekt till helgen eller annat festligt tillfälle.
Du behöver:
• Pajdeg (köp färdig eller gör egen)

Fyllning:
• 500 g nötfärs eller blandfärs
• 1 st gul lök
• 2 klyftor vitlök
• 3 msk tomatpuré
• 2 msk chilisås
• 1 msk soja
• 2 tsk chilipeppar
• 2 tsk spiskummin
• 2 tsk koriander
• 2 tsk curry
• 1-2 tsk salt
• 2 dl vatten

Täcke:
• 3 st (ca 300 g) tomater
• 2 dl crème fraiche
• 4 msk majonnäs
• 150 g (2-3 dl) riven ost
Sätt ugnen på 200°C

Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna
Hetta upp en stekpanna med en klick smör. Stek köttfärs och lök tills det fått lite färg
Tillsätt sedan tomatpure, chliisås, soya, chilipeppar, spiskummin, koriander och curry.
(eller en färdigköpt tacoblandning)
Fyll på vattnet och rör om
Låt koka på svag värme under lock tills vattnet är nästan borta, ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna
Bred under tiden ut pajdegen i en smord pajform
Hacka degen med en gaffel och grädda pajdegen enligt beskrivning på förpackningen
Mät upp crème fraiche och majonnäs i en liten bunke.
Riv osten om du inte köpt färdigriven och tillsätt den till crème fraichen och majonnäsen.
Blanda väl

Klyfta tomaterna och tag ur kärnhusen . Skär dom sedan i mindre bitar.
Tag ut formen ur ugnen och bred ut köttfärsen i pajskalet
Lagg tomaterna på köttfärsen och täck alltihop med ostsmeten
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.