Min receptsamling
Indisk färsgryta
En kryddig indisk färsgryta som bjuder på många spännande smaker.
Den blir väldigt god och serveras med ris, men kan med fördel även ätas med pasta eller naan-bröd.
• 400 g nötfärs
• 1 st gul lök
• 2 klyftor vitlök
• 1 bit färsk ingefära
• 200 g potatis
• 2 tsk rapsolja
• 1 msk garam masala
• 1 tsk spiskummin
• 1 tsk gurkmeja
• 1 förp krossade tomater
• 2 dl vatten
• Haricots verts
• salt
• svartpeppar
• ris
Skala och hacka lök. Skala och riv ingefära fint. Skala och tärna potatis.
Hetta upp olja i en panna och fräs löken tills den är mjuk. Blanda ner färs, pressa i vitlök och blanda ner ingefära. Låt fräsa med en stund.
Tillsätt garam masala, spiskummin och gurkmeja, låt fräsa med 1 minut.
Blanda ner potatis, krossade tomater och vatten i färsgrytan. Låt koka upp och sjud sedan under lock 15-20 minuter (eller tills potatisen är mjuk).

Koka ris enligt anvisning på förpackningen under tiden.
När det återstår ca 5 minuter, blanda ner haricots verts i färsgrytan. Spä ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris och toppa med färsk koriander.
Det passar också bra att servera med naanbröd istället för ris.