Här listas mina sparade recept över maträtter i kategorin Kryddor. Välj en rätt genom att klicka på en bild eller en rubrik
Five spiceFive spice är en klassisk kryddblandning från det kinesiska köket som används till bland annat Pekinganka.
Kryddblandningen innehåller de fem grundsmakerna sött, surt, salt, bittert och umami.
Kryddblandningen innehåller de fem grundsmakerna sött, surt, salt, bittert och umami.
Garam masalaGaram masala är en indisk kryddblandning med bland annat spiskummin, koriander, gurkmeja, ingefära, kanel och kardemumma.
En allround-krydda som passar lika bra till grönsaker som fisk, skaldjur och kött
En allround-krydda som passar lika bra till grönsaker som fisk, skaldjur och kött
Italiensk kryddblandningItaliensk kryddblandning passar som salladskrydda men även i såser och vissa maträtter, som kyckling, skaldjur, vegetariska grytor eller pajer. En krydda älskad av många!
Sju kryddorSju kryddor hittar man nog i vartenda arabiska hem. Det är en klassisk och mycket populär krydda som har sitt ursprung i Mellanöstern. Man använder kryddan till allt möjligt, kött, kyckling och även ris ibland. Smaken kan man beskriva som… kryddig.
TandoriEn tandooriblandning kan användas till mycket. Ursprungligen smaker från Indien / Pakistan, men nu hittar vi tandoori-blandningar överallt. Jättegott att krydda grytor med, men vi ser den vanligast som rubb eller marinad (blandad med yoghurt)