Min receptsamling
Butter Chicken
En snabb 20-minuters Butter Chicken som är krämig och full av smak.
Den är förenklad och kokad i en stekpanna och serveras med ris eller naan!
Till 4 portioner behöver du:
Marinad:

• 1 dl vyoghurt
• 1 msk citronsaft
• 1 tsk gurkmeja
• 2 tsk garam masala
• 1/2 tsk chilipulver eller cayennepeppar (för hetta)
• 1 tsk mald spiskummin
• 1 msk ingefära, nyriven
• 2 vitlöksklyftor, pressade
• 750 g kycklinglårfiléer, skurna i bitar

Sås:
• 30 g (2 msk) ghee eller smör
• 2 dl passerade tomater
• 2 dl grädde
• 1 msk socker
• 1 1/4 tsk salt
Skär kycklingbröstfiléerna i stora bitar
Blanda marinadingredienserna i en skål.
Rör ned kycklingbitarna i skålen och blanda väl. Täck över skålen och ställ i kylen över natten, eller upp till 24 timmar (minst 3 timmar).
Sås:
Blanda tomatpassata, grädde, socker och salt i en skål.

(Tomatpassata är renade konserverade tomater. Om du inte hittar den, mixa konserverade tomater med en mixer)
Smält 30 gram smör på hög värme i en stor stekpanna.
Ta kycklingen ur marinaden utan att torka eller skaka av marinaden från kycklingen. Häll kvarvarande marinade i skålen med sås och rör om.
Lägg kycklingen i stekpannan och stek i cirka 3 minuter, eller tills kycklingen är vit överallt (den blir inte riktigt brun på grund av marinaden).
Spill på såsen
Sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter. Gör ett smaktest för att se om den behöver mer salt.
Garnera med koriander/korianderblad. Servera med basmatiris, Gurkraita och Chapati eller Naan


Källa »