FLÄSKYTTERFILÉ I UGN MED OLIVER

Fläskytterfilé i ugn blir till en enkel men lyxig vardagsrätt med smak av medelhavet och toppad med krispig parmaskinka. En perfekt allt-i-ett rätt serverad med en god sallad eller annat tillbehör.

 •   600 g fläskytterfilé
 •   1 tsk salt
 •   1 krm svartpeppar
 •   1 msk Smör
 •   4 vitlöksklyftor
 •   1 zucchini ca 300 g
 •   1 fänkål ca 250 g
 •   1 dl svarta oliver
 •   2 msk hackad färsk rosmarin
 •   2 dl Grädde
 •   2 msk balsamvinäger
 •   2 msk kalvfond
 •   4 skivor prosciutto

Sätt ugnen på 200°.
Dela köttet i 8 bitar. Salta, peppra och bryn dem runt om i smör i en stekpanna.
Skala och skiva vitlöken. Skär zucchini och fänkål i bitar.
Lägg kött, grönsaker och oliver i en långpanna. Krydda med rosmarin och häll på grädde blandad med vinäger och fond.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Lägg skinkskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Stek dem samtidigt högt upp i ugnen ca 10 min. Låt kallna. Smula skinkan över kött och grönsaker vid servering.

Källa »
Fler recept med ytterfilé:
Fläskytterfile med lökbakad potatis »
Helstekt fläskytterfile med rosmarinsås»