

• 1 st Fläskytterfilé
• 2 st vitlöksklyftor
• 0,5 dl olivolja
• 2 msk soya, gärna japansk
• 1 msk röd balsamvinäger
• 1 msk honung
• 1 msk smör
• salt
• svartpeppar
Putsa fläskytterfilén från fett och senor. Skala och finhacka
vitlöken och blanda med olivolja, soja, balsamvinäger och honung i
en skål.
Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt gärna
köttet marinera så länge som möjligt, gärna i kylen
under natten.
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén på
medelhög- till hög värme så att köttet får en
fin gyllenbrun stekyta runt om.
Lyft över köttet till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca
25-30 min beroende på ugn. Innertemperatur på 63-65 grader. (Diska
ej ur pannan).
Sås
• 3 dl grädde
• 1 msk marinad, från fläskfilén
• 1 msk rosmarin, finhackad
• 1 tsk soya, gärna japansk
• salt
• svartpeppar
Tillsätt grädde, marinad, soja och finhackad rosmarin till pannan
och låt såsen koka på svag värme i ca 10 min.
Smaka av med lite salt och svartpeppar.
1. Ta ut fläskytterfilén och låt den vila 5 min innan du skär upp den i skivor. Servera med ris, sås och grönsaker.
Källa »