HELSTEKT FLÄSKYTTERFILE MED ROSMARINSÅS

Mör fläskytterfile som tillagas i ugn och serveras med grönsaker och god rosmarinsås - En lyxig vardagsrätt.

 •   1 st Fläskytterfilé
 •   2 st vitlöksklyftor
 •   0,5 dl olivolja
 •   2 msk soya, gärna japansk
 •   1 msk röd balsamvinäger
 •   1 msk honung
 •   1 msk smör
 •   salt
 •   svartpeppar

Putsa fläskytterfilén från fett och senor. Skala och finhacka vitlöken och blanda med olivolja, soja, balsamvinäger och honung i en skål.
Häll marinaden i en påse och lägg i köttet. Låt gärna köttet marinera så länge som möjligt, gärna i kylen under natten.

Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp smör i en stekpanna och bryn fläskytterfilén på medelhög- till hög värme så att köttet får en fin gyllenbrun stekyta runt om.
Lyft över köttet till en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 25-30 min beroende på ugn. Innertemperatur på 63-65 grader. (Diska ej ur pannan).

Sås
 •   3 dl grädde
 •   1 msk marinad, från fläskfilén
 •   1 msk rosmarin, finhackad
 •   1 tsk soya, gärna japansk
 •   salt
 •   svartpeppar

Tillsätt grädde, marinad, soja och finhackad rosmarin till pannan och låt såsen koka på svag värme i ca 10 min.
Smaka av med lite salt och svartpeppar.

1. Ta ut fläskytterfilén och låt den vila 5 min innan du skär upp den i skivor. Servera med ris, sås och grönsaker.

Källa »
Fler recept med ytterfilé:
Fläskytterfile med lökbakad potatis »
Fläskytterfile i ugn med oliver »