HELSTEKT FLÄSKYTTERFILE MED BACON OCH LÖKBAKAD POTATIS

Fläskytterfilé är perfekt att helsteka i ugnen.
Det här är lättlagat och väldigt gott med sälta från bacon och lite sött från gul lök.

 •  800 g fläskytterfilé
 •   Färsk eller torkad salvia
 •   Chili explosion
 •   Salt och svartpeppar
 •   Smör
 •   1 kg fast potatis
 •   1 paket bacon
 •   3 gula lökar
 •   En skvätt olivolja

Skölj potatisen noga, behåll gärna skalet på om det är färskpotatis. Dela på mitten på längden. Lägg på smord ugnsplåt.
Strimla baconet, fördela över potatisen och skvätt över lite olivolja. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Ansa fläskytterfilén, skölj och torka av. Snitta köttet och krydda i skårorna med salvia och chili explosion.
Stek filén till fin färg runt om i en stekpanna i lite smör. Salta och svartpeppra.

Skiva löken.
Ta ut plåten med potatis och bacon, lägg i löken och vänd runt. Gör plats för köttet i mitten av plåten. Ställ köttet på plåten och sedan in i ugnen igen i ca 20 minuter. Kolla köttet så att det inte blir för tort. (65-70 grader)
Om potatisen behöver mer tid för att bli klar, ta ut köttet och linda in i folie så länge.

Skär upp fläsket i skivor och lägg i mitten på ett serveringsfat, fyll på med potatis, bacon och lök.

Källa »
Fler recept med ytterfilé:
Helstekt fläskytterfile med rosmarinsås»
Fläskytterfile i ugn med oliver »