TEXAS CHILI PÅ HÖGREV

Gör ett långkok på högrev. En mustig och god chiligryta med mör högrev är alltid gott! Köttet blir så mört att det faller isär. Servera chilin med mjuka tortillabröd eller ris och goda tillbehör.

 •  2 msk Rapsolja
 •  1 kg Högrev (nötkött)
 •  2 st Gul lök
 •  3 st Vitlöksklyfta
 •  1 st Santa Maria Kanel hel
 •  3 st Santa Maria Lagerblad
 •  3 msk Chili Pepper
 •  1 tsk Red Hot Chili Flakes
 •  1 msk Råsocker eller rörsocker
 •  3 st Santa Maria Nejlikor hela
 •  33 cl Porter eller ale
 •  5 dl Oxbuljong
 •  Salt och peppar

Tillbehör:
 •  2 st Tomat
 •  0.5 kruka Färsk koriander
 •  2 dl Gräddfil
 •  1 burk Kidneybönor

Skär köttet i tärningar. Tärna löken och finhacka vitlöken.
Bryn köttet i oljan i en gjutjärngryta, lite i taget tills köttet är brynt runt om.

Ta ur köttet och stek lök och vitlök mjukt.
Lägg tillbaka köttet.
Tillsätt kryddor, socker, öl och buljong.
Låt allt puttra i minst två timmar under lock på svag värme. Rör emellanåt så grytan inte kokar torr och köttet bränner i botten. Späd eventuellt med vatten.

Kärna ur och tärna tomaterna, hacka koriandern och skölj av bönorna.
Lägg varje tillbehör i separata småskålar.

Grytan är klar när köttet är mjukt och lätt faller isär. Dela gärna köttet med en slev. Smaka av med salt och peppar.

Ställ fram tillbehören och grytan på bordet och servera med tortillabröd eller ris.

Källa »


Fler recept med nöt:
Biff i het sås »
Nötrulle »
Osso buco »