INDISK KYCKLING MED TANDORI OCH CURRY

I Indien är tandoori att grilla i en speciell lerugn. Det är också en indisk färgstark kryddblandning som ger en mycket god smak på kycklingen

 •  1-1,2 kilo kycklingfilé
 •  500 ml Santa Maria extra creamy coconut milk
 •  2 msk Tandori chicken / Masala
 •  3 vitlöksklyftor
 •  3 msk tomatpuré
 •  1 hönsbuljong
 •  1 msk tamarisoja
 •  1 tsk gurkmeja
 •  1 tsk curry
 •  1/2 tsk malen ingefära

Rensa kycklingen och skär i mindre bitar (4-6 bitar per filé) och bryn i kokosfett. Lägg ner finhackad vitlök och tomatpurén och kryddorna och rör runt. Häll i kokosmjölken och buljong. Smaka av med tamarisojan.
Låt allt puttra ihop i 5 minuter. ( Lät kycklingen koka ett tag i såsen och köttet blev jättemört.)
Servera med valfria grönsaker och strö lite hackad, färsk koriander ovanpå

Servera med Ris och Naan-bröd

Källa »
Fler recept med kyckling:
Tandorikycling i ugn »
Ugnstekt kycklingklubba »
Kyckling Satay »


BBQ Kyckling »