TANDORIKYCKLING I UGN

I Indien är tandoori att grilla i en speciell lerugn. Det är också en indisk färgstark kryddblandning som ger en mycket god smak på kycklingen

 •  1 kg kycklinglår eller kycklingklubba
 •  2 dl turkisk yoghurt
 •  1 tsk gurkmeja
 •  1 tsk garam masala
 •  1 tsk korianderpulver
 •  1 tsk spiskumminpulver
 •  1 msk röd chilipulver (eller paprikapulver om du vill ha den mild)
 •  2 msk tamarindpasta (går att uteslutas)
 •  1,5 msk citronsaft
 •  1 tsk svartpeppar
 •  2 tsk salt
 •  3 msk finriven ingefära
 •  3 vitlöksklyftor, pressade
 •  Några droppar röd hushållsfärg (valfritt)
 •  2 msk rapsolja

Lägg alla ingredienser till marinaden förutom oljan i en skål och blanda väl. Ställ åt sidan medan du förbereder kycklingen.
Dra bort skinnet och skär 4 snitt på båda sidorna av kycklingen. Snittet ska nå ända ner till benet.
Lägg sedan rapsolja i marinaden och rör om igen. Lägg en kycklingklubba i taget i marinaden och masera in såsen ordentligt. Bäst blir det om du gör det med händerna. Se till att marinaden kommer in i snitten och runt hela klubban. Gör så med alla kycklingklubbor.
Lägg kycklingen tillsammans med marinaden i en påse och förslut väl. Ställ i kylen i minst 8-10 timmar. Kan marineras upp till 24 timmar.

Ta ut kycklingen och låt stå i rumstemperatur en stund innan tillagning, ca 15-20 min. Värm ugnen till 225 ° med grillfunktion på. Lägg kycklingen på ett galler och ställ sedan på en plåt. Grilla mitt i ugnen i ca 45 min. Använd stektermometer och stek till 82°C (kycklingklubba / kycklinglår intill benet)

Servera med Bulgur (alt. Ris), en Gurkraita och Kachumber (indisk löksallad) samt med Naan-bröd

Källa »
Fler recept med kyckling:
Indisk kycklng med tandori och curry »
Ugnstekt kycklingklubba »
Kyckling Satay »


BBQ Kyckling »