TACOPAJ

Otroligt god tacopaj som är enkel att göra med detta recept. Lyxig och smaskig paj som är perfekt till helgen eller annat festligt tillfälle.

 •  Pajdeg (köp färdig eller gör egen) och platta ut i en pajform

 •  500 g nötfärs eller blandfärs
 •   1 st gul lök
 •   2 dl vatten

 •   1 påse tacokrydda för 500 g köttfärs
   eller
 •   2 klyftor vitlök
 •   3 msk tomatpuré
 •   2 msk chilisås
 •   1 msk soja
 •   2 tsk chilipeppar
 •   2 tsk spiskummin
 •   2 tsk koriander
 •   2 tsk curry
 •   1-2 tsk salt

Hacka löken. Hetta upp en stekpanna med en klick smör.
När smöret slutat bubbla är det dags att börja steka köttfärs och lök. Stek tillsammans tills det fått lite färg.
Tillsätt sedan kryddblandningen (köpt eller egenblandad) Häll på vattnet och rör om.
Låt koka på svag värme tills vattnet är nästan borta, ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev. mer av kryddorna.
Lägg tacofärsen i pajskalet.

 

Täcke
 •   3 st (ca 300 g) tomater
 •   2 dl crème fraiche
 •   4 msk majonnäs
 •   150 g (2-3 dl) riven ost

Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen.
Mät upp crème fraiche och majonnäs i en liten bunke.
Riv osten om du inte köpt färdigriven och tillsätt den till crème fraichen och majonnäsen.
Blanda och bred ut smeten över tomaterna.
Grädda mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

På bilden är Adanaspetten serverade på en bädd av Grönsaksbulgur och med en Rödkålsallad, Ezme och Tzatziki

Källa »
Fler recept med färser:
Snabba gulaschen »
Storbiff Tandori »
Tortilla med köttfärs »
Wallenbergare »
Grillat:
Kebabspett »
Adanaspett »