STORBIFF TANDORI MED GRÖNSAKSRAITA

Storbiff är en stor biff av köttfärs som du enkelt formar och steker direkt i pannan. Piffa till det extra med tandoorikrydda och servera den med en raita

 •   500 g nötfärs
 •   1/2 dl ströbröd
 •   1 dl mjölk  
 •   1 ägg
 •   1/2 tsk salt
 •   1 krm peppar
 •   2 msk tandoorikrydda
 •   2 msk smör eller margarin

Sätt ugnen på 200°C.
Koka ris eller annat gryn enligt anvisningen på förpackningen.

Häll ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla några minuter. Blanda i färs, ägg, salt, peppar och tandoorikrydda.
Låt matfettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i färsen och platta ut den till en stor biff ca 18 cm i diameter. Stek på medelvärme ca 5 minuter med lock.
Vänd biffen och sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills innetemperaturen är 72°C.

Grönsaksraita:
 •   1/2 gurka
 •   1 röd paprika
 •   1 vitlöksklyfta
 •   1 dl lätt crème fraiche
 •   salt och peppar

Skala, riv och pressa ur vattnet ur gurkan. Kärna ur och finhacka paprikan.
Blanda alltsammans med crème fraiche och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.


Servera biffen ur pannan tillsammans med grönsaksraita och ris eller annat gryn.

Källa »


Fler recept med färser:
Snabba gulaschen »
Tacopaj »
Tortilla med köttfärs »
Wallenbergare »
Grillat:
Adanaspett »
Kebabspett »