GRILLSPETT ÄLG OCH REN


•   500 g reninnanlår
•   500 g älginnanlår
•   1 gul paprika
•   1 röd paprika
•   12 st champinjoner
•   2 st rödlök
•   körsbärstomater

Marinad
•   1,5 dl olivolja
•   1 msk soja
•   1 msk honung, flytande
•   Chilipeppar
•   Peppar
•   Salt

Skär köttet i mindre bitar och krydda lätt. Till marinaden blandar du alla kryddor i en skål och tillsätter olivolja, soja, honung, och rör om ordentligt. Lägg köttet i en påse tillsammans med marinaden. Massera in marinaden lätt i köttet och låt ligga i kylskåpet ett par timmar.

Ta sedan fram köttet en stund så det inte är så kallt innan du ska grilla det. Skär löken, paprikan och svampen i stora bitar. Trä på alla ingredienser. Om inte allt kött ryms grillar du det på sidan om grillspetten.
När köttet är ännu lite blodig i mitten ta upp det och låt allt vila i 10 minuter under folie. Servera med pommes frites eller ungstekt potatis och en fin sallad.

Tips! Tänk på att viltkött är väldigt magert. Grilla det inte för hårt eller för länge. Marinera max 4 timmar, den goda viltsmaken vill vi ha kvar.


Källa »


Fler recept med älg/ren:
Enbärsmarinerad biff »
Kalops »
Porterstek på älg »
Rostbiff »
Viltgryta »
Grillat:
Kolgrillad Älgentrecôte med timjansmör »
Helgrillad Älgentrecôte »