SKÅNSK POTATIS

Skånsk blir potatisen när den tärnas och stuvas med grädde eller mjölk. Några vill ha med en skvätt köttbuljong, andra inte. Det som skiljer den skånska potatisen från vanlig stuvad är att det inte ska finnas vetemjöl med.

 •   800 g Potatis
 •   1 st Gul lök
 •   1msk Smör
 •   1,5 dl Mjölk
 •   1,5 dl Grädde
 •   0,5 dl Oxbuljong
 •   Salt & malen vitpeppar

Skala och skär potatisen i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken grovt. Stek potatis och lök gyllene i smör (ca:5 min)
Tillsätt grädde och mjölk. Rör ner buljongen och låt puttra ihop. Koka potatisen mjuk på svag värme.
Krydda med salt och peppar.

Variant:
Utöka ingridienslistan med 1tsk Alroundkrydda och/eller 1tsk Soya och tillsätt detta med grädde och mjölk