KYCKLING SATAY

Satay är marinerat kött på grillspett, som vanligen serveras med en kryddig jordnötssås

 •  Grillspett av trä
 •  500 g kyckling
 •  120 ml (1,2 dl ) coconut milk
 •  2½ msk curry (ev1 tsk Gurkmeja)
 •  1 tsk salt
 •  1 tsk socker

Blöt grillspetten i minst en halvtimme så att ändarna inte brinner på grillen.
Skär kycklingen i tunna strimlor (ungefär ½ cm).
Blanda ihop curry, socker, kokosmjölk och salt och marinera skivorna minst en halvtimme
Den marinerade kycklingen bör vara gulaktig i färgen. Tillsätt ev Gurkmeja för att få den gulare
 
Sätt ugnen på grillvärme, 225 grader.
Lägg spetten på ett galler ovanpå en långpanna. Och grilla ca 5-6 minuter på varje sida.

Servera med kokt ris och en jordnötssås


Fler recept med kyckling:
Tandorikycling i ugn »
Indisk kycklng med tandori och curry »
Ugnstekt kycklingklubba »

BBQ Kyckling »