ROSÈPEPPARSÅS

En god sås med smak av rosépeppar - en variant på pepparsås. En fantastiskt bra sås till allt fläskkött.

•   50 gram smör
•   1 st lök gul
•   1½ msk rosepeppar
•   2 msk vetemjöl
•   2 dl vatten
•   3 dl grädde
•   1 st buljongtärning kött
•   1 msk senap
•   1 tsk tomatpuré
•   ½ tsk salt

Finhacka en gul lök. Krossa rosepepparn i en mortel.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt löken och rosepepparen. Låt småputtra så löken mjuknar
Tillsätt vetemjöl och rör om. Tillsätt vatten och grädde under omrörelse tills det kokar upp.
Låt sedan småputtra 5-10 minuter.
Tillsätt under tiden det puttrar, buljongtärningen, senapen och tomatpureén. Rör om då och då.
Smaka av med salt och ev. svartpeppar.