POTATISALLAD

Den här potatissalladen är krämig utan att bli kladdig och fet. Det blir så otroligt gott med syrliga äpplen i och dressingen är också väldigt god. Passar till buffébordet eller till grillat kött eller rökt lax. Funkar till vardag och fest, helt enkelt ett säkert kort!

 •   700-800 g färskpotatis eller vanlig potatis
 •   2 st syrliga äpplen
 •   ca 5-10 centimeter purjolök
      eller ca 0.5 st stor (1 st liten) röd lök
 •   ca 15 centimeter gurka
 •   ca 8 st rädisor

Dressing:
 •   2 dl gräddfil
      eller 2 dl crème fraiche
 •   1 dl majonnäs
 •   2 msk senap
 •   0.5 tsk salt
 •   0.5 krm vitpeppar
 •   ev. 2-3 msk finhackad gräslök

Koka potatis (helst färskpotatis) och låt kallna. Ta bort skalet (om du inte kokade utan skal).

Blanda gräddfil (eller crème fraiche), majonnäs, senap salt och peppar i en stor serveringsskål. Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också.

Smaka av. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs. Tog du för mycket kryddor så blanda ner mer gräddfil/crème fraiche och/eller majonnäs. Ansa och skär purjolöken i tunna strimlor eller hacka rödlöken i små bitar. Skär gurkan, rädisorna och äpplena i små bitar. Blanda alltsammans ordentligt innan potatisen tillsätts.

Skär potatisen i mindre bitar och blanda ner dem också. Rör försiktigt så inte potatisen går sönder allt för mycket.

Låt stå i kylskåp med plastfolie över fram till servering. Potatissalladen blir bara godare om den får stå ett tag före servering gärna 6-24 timmar.

Källa »