PASTA MED RÄKOR I GOD SÅS

Färsk pasta till 4 portioner

 •   800 g räkor med skal
 •   1 st purjolök
 •   2 st vitlöksklyftor
 •   3 st tomater, finhackade
 •   2 dl vatten
 •   1 st fiskbuljongtärning
 •   3 tsk timjan
 •   Cayennepeppar efter behag
 •   1 burk Cantadou vitlök och örter
 •   2 dl grädde
 •   1,5 dl creme fraiche
 •   Rapsolja, att steka i

Skala räkorna.
Strimla purjolöken och hacka vitlöken.
Skala och hacka tomaterna.
Fräs purjo och vitlök i rapsolja. Tillsätt tomathacket, vatten, buljongtärning och timjan. Koka såsen i 5 minuter.
Tillsätt grädde och creme fraiche och låt puttra några minuter till.
Rör ner cantadou osten, smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
Till sist innan servering häll i räkorna.

Källa »


Fler recept med pasta:
Lassange »
Pasta d´amore »
Pasta med bacon och kyckling »


Vintips:
Bolgarello. Kul till pasta, den udda druvan vermentino är italiensk företeelse och bjuder stor fräschör och riklig fruktighet. Toner av mandelblom, päron och melon kantas av viss jäst och därtill frisk syra. Limebitterhet ryms i eftersmaken och upplevelsen är genomtrevlig.. 85kr/75cl flaska på Systembolaget »