RULLE I UGN

Rullen är en av de mest prisvärda köttbitarna. Rätt tillagad blir den en fantastisk matupplevelse där köttsmaken verkligen kommer till sin rätt.

 •  c:a 500 gram nötrulle
 •  1 msk timjan
 •  2 vitlöksklyftor
 •  1 krm vitpeppar
 •  1 tsk salt
 •  1 msk smör eller olja

Tag fram köttet i god tid så det är rumstempererat.
Gnid in rullen med timjan, vitlök, vitpeppar och salt. Bryn den runt om i smör eller olja i en het stekpanna, bryn även kortsidorna.
Lägg rullen i en form utan lock, stick in en termometer och stoppa in formen i ugnen som skall vara på 125 grader.

Rullen är klar när termometern visar 60-65 grader (c:a 1½ timme). Tag ut rullen och linda in den i folie och låt vila c:a 20 minuter.

Skär det sedan i tunna skivor och servera med t.ex Potatisbakelse och Tomater som på bilden,
eller med kokt potatis och Grönpepparsås !

Källa »


Fler recept med nöt:
Biff i het sås »
Osso buco »
Texas Chili »