NAAN I STEKPANNA

Till 4 – 5 st
 •  1,5 dl fingervarmt vatten
 •  2 tsk strösocker
 •  2 tsk torrjäst
 •  4 dl mjöl
 •  0,5 tsk salt
 •  2 msk smält smör (+ 2 msks att eventuellt pensla bröden med i stekpannan)
 •  2 msk yoghurt

(Man kan även tilsätta 2 tsk honung för att söta brödet. Ett ägg är också bra att smaksätta med)

Rör ihop jäst, vatten och socker. Låt stå ca 5-10 min.
Häll i mjöl, salt, smör och yoghurt. Rör ihop till en deg, knåda sedan för hand tills degen är smidig och elastisk, 3-5 minuter. Låt stå i en övertäckt bunke 30-45 minuter eller tills storlek fördubblas.

Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut/forma till 4 st platta, avlånga (runda) bröd.
Gnid in en stekpanna med en aning smör eller olja och hetta upp den till medelvärme.
Lägg i de utkavlade degbitarna i pannan och grädda 3 – 4 minuter. Brödet ska gärna ”puffa upp sig”. Pensla eventuellt på lite smör på valfria ställen på brödet (dessa fläckar kommer att få extra färg när du vänder brödet).
Vänd brödet och grädda ytterligare 2 – 3 minuter.

Vira in det klara brödet i en varm handduk medan du gräddar de andra.

Källa »
Fler recept på naan-bröd:
Naan i ugn »