TANDORILAX MED MOROTSRAITA

I detta recept bjuds det på lax med inspiration från Indien. Välsmakande kryddor är vanligt i det Indiska köket och Tandoorikrydda är inget undantag. Till det gör du en svalkande fräsch morotsraita som består av rivna morötter, pressad vitlök, yoghurt och ett knippe färsk mynta.

Ris:
 •   2 port ris

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Morotsraita
 •   2 morötter
 •   1 kruka mynta
 •   2 dl matyoghurt
 •   1 vitlöksklyfta
 •   salt och peppar

Skala och riv morötterna och hacka myntan. Blanda yoghurten med pressad vitlök, myntan och morötterna. Smaka av med salt och peppar.

Lax
 •   2 port laxfilé (à 150 g)
 •   2 tsk tandoorikrydda
 •   1 msk olja
 •   1/2 påse mâchesallad (à 65 g)
(I svenska livsmedelsaffärer kallas mâchesallat även för vårklynne. Den saluförs i lösvikt och förpackad)

Dela varje laxfilé på längden. Krydda dem med tandorikryddan och stek i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 56°C.

Källa »
Fler recept med lax:
Fiskgryta med potatis »
Lax med bakad potatis och räkröra »
Lörans fiskgryta »
Grillat:
Lax på kolgrilll »
LGrillad Laxsida »
Laxfjäril med Aioli »
Laxfjäril med Paprika »