LAX MED ÄGG OCH RÄKRÖRA SANT BAKPOTATIS

En väldigt god variant av grillad/ungsbaskad lax tillagad enligt ett Italienskt recept. Marinaden med farinsocker lyfter fisken till en helt ny nivå

 •   4 st laxfiléer
 •   ca 0.5-1 tsk salt

Bakad potatis:
Recept här ».

Räkröra:
Recept här ».  

Baka potatisen först eller gör den i mikron samtidigt
Lägg laxfilébitarna i en ugnsfast form och salta ordentligt.
Stek i mitten av ugnen i 175°C i ca 20-25 minuter tills laxen är klar. Gör räkröran under tiden.


Blanda smör och vitlök och garnera med dillkvistar och servera till den bakade potatisen. Det går också bra att servera med bara smör eller bregott.

Källa »

Fler recept med lax:
Fiskgryta med potatis »
Lörans fiskgryta »
Tandorilax med morotsraita »

Grillat:
Grillad Laxsida »
Paprikagrillad lax med aioli »
Laxfjäril med paprikagräddsås och dill »
Lax med bakad potatis och räkröra »