FISKGRYTA MED POTATIS

När det är blåsigt & busväder utanför så är det extra gott att äta soppor & grytor. Denna fiskgrytan med lax, potatis & räkor blir riktigt bra.

 •   1 finhackad lök
 •   smör
 •   8 medelstora potatisar
 •   2 morötter
 •   6-7 dl vatten
 •   4 msk hummerfond
 •   2 1/2 dl grädde + 2 1/2 dl creme fracihe
 •   4 portionsbitar lax
 •   salt & peppar
 •   cayannepeppar
 •   skalet av en citron
 •   2 msk pressad citronsaft
 •   500 gram oskalade stora räkor

Skala och hacka lök & potatis och morötter. Hetta upp en kastrull och fräs detta i smör tills löken blivit mjuk.
Häll på vatten & fond och sjud upp. Rör ihop grädde och crème fracihe klumpfritt och vänd ner i soppan.
Tärna laxen i cirka 1x1 cm stora tärningar och tillsätt den i grytan, låt sjuda i cirka 5-8 minuter tills laxen är klar.

Smaka av med salt & peppar, och ta bort från plattan, tillsätt citronen och räkorna och rör om.

Serveras med ostkräm
( philadelphiaost + crème frachie, lika mkt av varje )

Källa »
Fler recept med lax:
Lax med bakad potatis och räkröra »
Lörans fiskgryta »
Tandorilax med morotsraita »
Grillat:
Lax på kolgrilll »
LGrillad Laxsida »
Laxfjäril med Aioli »
Laxfjäril med Paprika »