GRILLAD LAX

En väldigt god variant av grillad/ungsbaskad lax tillagad enligt ett Italienskt recept. Marinaden med farinsocker lyfter fisken till en helt ny nivå

 •   500 g lax
 •   0,5 dl soya
 •   0,5 dl farinsocker
 •   0,5 dl vatten
 •   0,375 dl Olivolja
 •   Citronpeppar
 •   Vitlökspulver
 •   Salt

Rör ihop en marinad av soja, farinsocker, vatten och olivolja tills farinsockret är upplöst.
Slå marinaden i en plastpåse och lägg i laxen så att den täcks av marinaden. Låt ligga i kylskåp i minst 2 timmar.

När grillen är uppvärmd, tag fram laxen och skjölj bort marinaden. Krydda fisken med Citronpeppar, Vitlökspulver och Salt
Grilla på indirekt värme 25-30 minuter eller tills fisken är lätt att dela med en gaffel. (50-55 grader om du använder termometer)

Servera den färdiga laxen med en räkröra och bakad potatis.

Fler recept med lax:
Fiskgryta med potatis »
Lax med bakad potatis och räkröra »
Lörans fiskgryta »
Tandorilax med morotsraita »

Grillat:
Grillad Laxsida »
Paprikagrillad lax med aioli »
Laxfjäril med paprikagräddsås och dill »