LASSANGE MED TIGLIANTELLE

Koka pasta (tigliantelle) till 4 portioner enligt förpackningen


Köttfärssås
 •   1st gul lök
 •   1st Vitlöksklyfta
 •   300g Köttfärs
 •   1 msk Olja eller Margarin
 •   1 burk (400g) Krossade tomater
 •   1 msk Tomatpure
 •   1 st Buljongtärning
 •   ½ tsk Salt
 •   1 krm Vit eller Svartpeppar
 •   1 tsk Basilika eller Timjan

Skala och finhacka löken
Fräs lök och köttfärs i en stekpanna under omröring
Tillsätt Tomater, tomatpure, buljongtärning, salt och peppar.
Koka under lock på svag värme 15-20min och tillsätt basillika eller timjan mot slutet av kokningen

Ostsås
 •   2 msk Margarin
 •   4 msk Vetemjöl
 •   6 dl Mjölk
 •  ½-1 tsk Salt
 •   Riven Muskonöt
 •   2 dl Riven Ost

Smält margarinet och rör ner mjölet
Tillsätt mjölken och koka upp under omröring. Koka i 3-5 min
Rör ner osten
Smaksätt med salt och riven muskot

Smörj en form och varva bandspaggetti med ostsås överst och underst samt köttfärssås mellan
Strö över 1 dl riven ost
Grattinera i ugnen på 225 grader 15-20 min


Fler recept med pasta:
Pasta med räkor i god såse »
Pasta d´amore »
Pasta med bacon och kyckling »

Vintips:
Bolgarello. Kul till pasta, den udda druvan vermentino är italiensk företeelse och bjuder stor fräschör och riklig fruktighet. Toner av mandelblom, päron och melon kantas av viss jäst och därtill frisk syra. Limebitterhet ryms i eftersmaken och upplevelsen är genomtrevlig.. 85kr/75cl flaska på Systembolaget »