LAMMFÄRSSPETT

Härligt kryddade lammfärsspett serverade tillsammans med ett färgstarkt och smakrikt ris kryddat med nejlika, vitlök och gurkmeja..

 •   500 g Lammfärs
 •   1 dl Vatten
 •   10 st Grillspett

Blanda samtliga ingredienser till färsen. Forma färsen till avlånga biffar och trä på spett.
Grilla eller stek i stekpanna ca 2-3 minuter eller tillaga i ugn på 175°C i 10-15 minuter.

Kryddigt ris:
 •   3 dl Basmatiris
 •   1 st Gul lök
 •   30 g Smör
 •   1 st Vitlöksklyfta
 •   3 tsk Nejlikor malda
 •   0.5 tsk Gurkmeja
 •   6 dl Vatten
 •   1 tsk Salt

Skölj riset i kallt vatten och låt det rinna av ordentligt.
Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull utan att det tar färg.
Lägg i ris, kryddnejlikor och gurkmeja. Rör om. Tillsätt vatten och salt.
Rör om, koka upp och sänk värmen. Låt riset koka långsamt under lock ca 20 minuter tills det är mjukt och vattnet försvunnit.
Tag kastrullen ifrån plattan och låt stå ytterligare 5 minuter under lock innan det serveras.

Källa »
Fler recept med lamm:
Lammsadel »
Lamm Tikka Sizlar »
Kalmarlåda »
Kotlett provencalsk »
Kotlett i ugn »
Kotlett med örter »