GILLADE LAMKOTTLETTER

Grillade lammkottletter över kolbädd:

Marinad
 •   1,5 dl rödvin
 •   0.5 dl olja
 •   2-3 pressade vitlöksklyftor
 •   0,5 tsk svartpeppar (grovmalen)
 •   1 msk honung
 •   1 tsk salt

Till ca 0.8kg kotletter

Blanda ingridienserna i en skål.
Fyll i blandningen i en plastpåse och lägg i kottletterna.
Vänd påsen med jämna mellanrum så att alla kotletter blir marinerade. Marinera minst ett par timmar, gärna över natten
Om du marinerar i kylskåp, tag fram till rumstemperatur minst 30 min före grillning

Grilla kotletterna direkt över en jämngrå glöd, så att ytan blir vackert brynt men köttet inuti bara svagt rosa (innertemp 60°-65 °C), det tar ca 3 minuter per sida.
Lägg även tomater, majskolvar eller annat grönt på grillen, som du sedan serverar till


Vintips:
Raccolto (Nero d´Avola Cabernet Sauvignon) . Mycket fruktig smak inslag av fat, svarta vinbär, mörka körsbär, kryddor och lakrits. Producerat i Italien Scicilien. 94kr/75cl flaska på Systembolaget »