FLÄSKKOTLETT

Att grilla fläskkotletter är en enket grillning som alla bör klara av. Man behöver dessvärre ha tjocka fläskkotletter och dessa kan vara lite svåra att få tag på.
Förvärm grillen för hög direktvärme och när den är varm, olja in gallren

 •   6 st Kotletter, ca: 2cm tjocka
 •   salt och peppar
 •   2 dl BBQ sauce av din egen favorit ( eller prova min )

Tag bort överflödigt fett från kotletterna och peppra på båda sidorna.
Grilla fläskkotletterna på direktvärme med locket stängt i två minuter. Vänd kotletterna och fortsätt grillningen med locket stängt för ytterligare 1 minut.

Flytta kotletterna till en svalare del av kolgrillen och pensla på en lagom mängd BBQ sauce. Vänd på kottletterna och pensla även den sidan
Stäng locket och grilla på inderekt värme ytterligare ett par minuter tills innertemperaturen är 62° - 65° C

Tag bort kotletterna från grillen, linda in dom i folie och låt vila i ca 5 minuter.

Jag vet att vissa människor hävdar att man inte ska lägga på BBQ sås innan köttet tas bort från grillen på grund av karamellisering av socker i såsen.
Men jag föredrar faktiskt detta eftersom värmen gör att BBQ såsen bubblar, tjocknar, mörknar och smaken intensifieras.

Källa »