PEPPARSÅS MED KONJAK

•   5 dl vispgrädde
•   1 msk grönpeppar
•   ½ tsk svartpeppar
•   ½ tsk rosépeppar
•   1 dl koncentrerad köttfond
•   1 dl konjak (eller Joseph Gautier & Fils Brandy, IBIS)
•   1 tsk Mushroom soja
•   1 msk kalvfond

Stöt samman all peppar i en mortel.
Lös den koncentrerade köttfonden (2 bulgongtärningar till 1 dl vatten) i en kastrull på svag värme.
Tillsätt sedan vispgrädden och pepparblandningen - fortfarande på svag värme.
Tillsätt soja och konjak - fortfarande på svag värme.
Låt såsen sjuda på svag värme i ca 30 minuter.
Smaka av med kalvfond (och ev salt - om du tycker att det behövs).

Toppred eventuellt med lite ljus maizenaredning. Var försiktig, då det tjocknar snabbt!
Såsen är nu klar att serveras till fläskfilé, fläskkarré

Källa »