UGNSTEKT KYCKLINGKLUBBA

Charmiga ugnsstekta kycklingklubbor kryddade med rosmarin, oregano, vitlök och nymalen svartpeppar

 •  1 kg frysta eller färska kycklingklubbor
 •  2 1/2 msk soja
 •  1 msk ketchup
 •  1 tsk rosmarin
 •  1 tsk oregano
 •  1 msk rapsolja
 •  1/2 tsk nymalen svartpeppar
 •  1 vitlöksklyfta
 •  3 msk smör
 •  1 dl vatten
Sätt ugnen på 225°C.

Blanda soja, ketchup, rosmarin och oregano med olja och peppar. Skala och pressa ner vitlöken.
Lägg kycklingklubborna i en ugnssäker form och pensla på blandningen.
Klicka över smör. Häll vatten i bottnen av formen.
Stek kycklingklubborna i ugnen i ca 45 minuter (ca 30 minuter om de är färska), tills köttsaften är klar (Stektermometer 82°C intill benet för kycklingklubba). Ös kycklingen ett par gånger under tillagningen.
Häll i mer vatten om det skulle behövas.

Källa »
Fler recept med kyckling:
Tandorikycling i ugn »
Indisk kycklng med tandori och curry »
Kyckling Satay »

BBQ Kyckling »