KEBABSPETT

Till fyra spett behöver man:

 •   400 gram nötfärs
 •   1 gul lök
 •   2 vitlöksklyftor
 •   2-3 msk kebabkrydda
 •   1 ägg
 •   0,5 tsk salt
 •   1 krm malen svartpeppar
 •   neutral olja till pensling
 •   ½ kruka färsk persilja

Skala de båda lökarna och finhacka dom tillsammans med persiljan. Blanda samman alla ingredienserna till en jämn färsröra

Forma drygt decimeterlånga korvar, cirka 2 centimeter tjocka, stick in spetten (olja spetten först om dom är av metall) och tryck till så de korvarna blir ovala/platta
Grilla med kolgrill eller i ugn i hög värme.

Servera spetten med klyftpotatis, en sallad och kebabsås


Fler recept med färser:
Snabba gulaschen »
Storbiff Tandori »
Tacopaj »
Tortilla med köttfärs »
Wallenbergare »
Grillat:
Adanaspett »
Bacon Explosion »