LAMM TIKKA SIZLAR

Marinerat lamm med grönsaker. På restaurang serveras den ofta i en liten gjutjärnspanna bara! Enkelt och rejält med mycket smak.

 •   500 g benfri lammstek
 •   2 gula lökar
 •   2 paprikor

Till servering:
 •   1 kruka färsk koriander
 •   2 dl matyoghurt 

Marinad:
 •   1 dl matyoghurt
 •   2 pressade vitlöksklyftor
 •   1 tsk salt
 •   2 tsk malen ingefära
 •   2 tsk paprikapulver
 •   2 tsk malen koriander
 •   2 tsk malen spiskummin
 •  2 tsk chilipulver

Skär köttet i bitar.
Rör ihop marinaden i en skål.
Blanda ner köttet och låt stå i kyl ca 1 tim. Sätt ugnen på 250°.

Skala och skiva löken. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg grönsaker och kött i en smord gjutjärnspanna eller ugnssäker form. Stek i övre delen av ugnen 10–15 min.

Serveringsförslag:
Servera med koriander, yoghurt och ris, gärna basmati.

Källa »
Fler recept med lamm:
Lammsadel »
Lammspett »
Kalmarlåda »
Kotlett provencalsk »
Kotlett i ugn »
Kotlett med örter »

Vintips:
Raccolto (Nero d´Avola Cabernet Sauvignon) . Mycket fruktig smak inslag av fat, svarta vinbär, mörka körsbär, kryddor och lakrits. Producerat i Italien Scicilien. 94kr/75cl flaska på Systembolaget »