ÖRTSTEKT FLÄSKKARRÉ

Fläskkarré i ugn som doftar ljuvligt av örter och vitlök.

 •   1 kg benfri fläskkarré
 •   1½ tsk salt
 •   2 krm svartpeppar
 •   rivet skal av 1 citron
 •   2 pressade vitlöksklyftor
 •   2 dl hackade färska blandade örter t ex basilika, timjan, rosmarin, persilja
      (1 dl färsk, hackad ört motsvarar 1 tsk torkad, malen eller stött örtkrydda)
 •   3 dl grädde
 •   1 kg mjölig potatis
 •   Smör

Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg det sedan i en stor ugnssäker form.
Blanda salt, peppar, citronskal, vitlök och örter. Gnid in köttet med hälften av blandningen.
Stek i nedre delen av ugnen ca 30 min.

Tvätta och tärna potatisen.
Lägg den i formen och strö över resten av kryddblandningen. Fortsätt steka 30 min.
Häll grädden på potatisen och stek ytterligare ca 30 min tills köttets innertemperatur är 80°.
Låt vila 10 min.

Skär köttet i skivor och servera med potatisen och grönsaker, t ex sockerärter.

Källa »
Fler recept med karré:
Karré med mycket smak »
Karré med Balsamicoglace »