GRILLAD HEL FLÄSKKARRÉ

Grillade hela bitar av kött/fläsk blir saftigt och gott, smakerna kommer fram när köttet grillas i lugn och ro

Gör i ordning grillen genom att värma upp kolen, dom ska vara grå med synlig glöd.
Sprid sedan ut kolet längs sidorna på grillen så att köttet inte kommer att ligga direkt över glöden. Olja in gallren, och skydda grillbotten från dropp med aluminiumfolie.

 • 1 kg fläskkarré (hel bit)
 •   Salt och Peppar (alt. Rub)
 •   Din favoritglaze ( eller en av mina )

Salta och peppra köttet. (alt. Gnid in med Rub) Tänk på att det är en stor köttbit som behöver mycket salt och peppar.
Lägg sedan in fläskkarrén i grillen så att den inte ligger direkt över glöden. Lägg på locket
Grilla så på inderekt värme och vänd på köttet några gånger under tiden. Det tar ca:1 tim tills innertemperaturen är 62°-65°

Skrapa ihop kvarvarande glöd. Pensla glaze på köttet och lägg det över göden.
Lägg på locket och grilla ytterligare någon minut. Vänd på köttet och upprepa proceduren tills du är nöjd med ytan.

Linda in fläskkarén i folie och låt den vila 5-10min medan du förbereder tillbehören eller provsmakar vinet

Servera köttet i skivor tillsammans med t.ex en potatissallad.


Fler recept med karré:
Karré med mycket smak »
Örtstekt fläskkarré »