KALOPS PÅ ÄLG


•   800 g grytbitar av älg
•   2 st morötter skivade
•   2 st små gula lökar klyftade
•   8 st lagerblad
•   1 msk kryddpeppar
•   1 liter viltfond eller hönsbuljong
•   maizena express mörk

Bryn köttet runt om krydda med salt och peppar lägg i en gryta. Gärna en järngryta.
Lägg i morötter, lök, lagerblad, kryddpeppar samt fond låt koka upp. Skumma väl låt puttra tills köttet är mjukt (ca 1 timme)
Red med maizenamjöl till lagom konsistens smaka av med salt och peppar.

Servera med kokt potatis, rödbetor och kokta grönsaker


Källa »


Fler recept med älg/ren:
Enbärsmarinerad biff »
Porterstek på älg »
Rostbiff »
Viltgryta »
Grillat:
Grillspett älg och ren »
Kolgrillad Älgentrecôte med timjansmör »
Helgrillad Älgentrecôte »