SNABBA GULASCHEN

Gulasch går att göra på två sätt, den långa varianten eller den snabba. I detta recept gör vi det sistnämnda. Smakerna som gör grunden är kummin, vitlök, tomatpuré och paprika och dessa är typiska för gulaschsoppan. Köttet har ersatts med blandfärs och det ger soppan en mer matig touch. Toppa med persilja!

 •   4 port ris eller annat gryn
 •   1 vitlöksklyfta
 •   2 gula paprikor
 •   1 dl hackad gul lök
 •   1 msk olja
 •   1 tsk hel kummin
 •   2 msk tomatpuré
 •   390 g finkrossade tomater
 •   2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning eller fond)
 •   ca 500 g blandfärs
 •   salt och peppar
 •   1/2 kruka persilja

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Skala vitlöken.
Kärna ur och skär paprikorna i bitar.

Bryn den gula löken och paprikan i hälften av oljan i en gryta tillsammans med mortlad kummin några minuter tills grönsakerna börjar få färg.
Pressa i vitlök. Rör ner tomatpuré och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomatkross och buljong och låt det koka upp.

Bryn färsen i resten av oljan i en stekpanna, lägg över den i grytan. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Hacka persiljan.

Servera gulaschen med riset och strö på persilja..

Källa »


Fler recept med färser:
Storbiff Tandori »
Tacopaj »
Tortilla med köttfärs »
Wallenbergare »
Grillat:
Adanaspett »
Kebabspett »