FLÄSKFILÉGRYTA MED OST- OCH SENAPSÅS

 

 •   600 g fläskfilé
 •   1 gul lök
 •   1 vitlöksklyfta
 •   1 msk smör
 •   1/2 tsk salt
 •   1 krm svartpeppar
 •   2½ dl grädde
 •   1 dl torrt vitt vin
 •   1 msk vetemjöl
 •   2 msk kalvfond
 •   1 msk dijonsenap
 •   2 dl bulgur
 •   250 g färsk broccoli
 •   50 g Prästost

Skala och hacka lök och vitlök.
Skär köttet i skivor.
Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salt och peppra.
Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under omrörning.
Lägg över köttet i grytan. Låt koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen.

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Skar broccolin i bitar och koka den i saltat vatten 3-5 min.
Riv osten och rör ner den i grytan. Servera grytan med bulgur och broccoli. Strö ev över hackad persilja.

Källa »
Fler recept med fläskfilé
Fläskfilé i kryddig gräddsås »
Fläskfilégryta med ost och senapsås »
Helstekt fläskfilé ktyddad med fyra sorters peppar »