FFLÄSKFILÉ I KRÄMIG DRAGON OCH SENAPSÅS

 

 •   700 g fläskfilé
 •   smör och neutral olja att steka i
 •   3 dl grädde
 •   1 msk kalvfond
 •   1 msk dijonsenap
 •   1,5 tsk torkad dragon
 •   Några droppar citronsaft
 •   1 tsk honung

Putsa fläskfilén och skär i ca 2,5 cm tjocka skivor.
Salta, peppra och bryn snabbt i olja och smör. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan.

Vispa ur pannan med 3 dl grädde och 1 msk kalvfond.
Tillsätt 1,5 tsk torkad dragon och 1 msk dijonsenap och låt koka ihop under några minuter.
Smaka av med några droppar citronsaft, 1 tsk honung, salt och peppar.

Lägg tillbaka fläskfilén och ev köttsaft i pannan och låt koka med i ca 3 minuter.
Servera fläskfilén i sin sås


Fler recept med fläskfilé:
Fläskfilé i kryddig gräddsås »
Fläskfilégryta med ost och senapsås »
Helstekt fläskfilé ktyddad med fyra sorters peppar »