HELSTEKT FLÄSKFILÉ KRYDDAD MED FYRA SORTERS PEPPAR

 

 •   600 gram fläskfile
 •   ½ tsk Salt
 •   1 tsk Vitpeppar
 •   1 tsk Rosepeppar
 •   1 tsk Svartpeppar
 •   1 tsk Grönpeppar

Putsa fläskfilén.
Mortla de fyra pepparsorterna och strö/tryck in dessa över hela filén. Salta ordentligt.
Bryn filén på hög värme i olja och smör.
Flytta över filén till en smord ugnsform när alla sidor har fått fin färg. Stek i ugn, 125 grader tills innertemperaturen i den tjockaste delen av filén är 65 grader.
(Jag läste att detta skulle ta ca 25 minuter men jag tror att jag hade filén i ugnen mer än 40 minuter).
Ta ut filén, vira in den i aluminiumfolie och låt den vila i 10 minuter före servering.

Källa »
Fler recept med fläskfilé:
Fläskfilé i kryddig gräddsås »
Fläskfilé i krämig dragon och senapsås »
Fläskfilégryta med ost och senapsås »